Ana Čufer

Sem Ana Čufer in sem kategorizirana športnica mednarodnega razreda v gorskem teku. Imam naslov državne prvakinje v obeh disciplinah (gor-dol in gor). Najbolj pa sem ponosna na moj prvi ultra gorski maraton Trail delle Orchidee, ki je potekal lani v Italiji.

Letos me čaka še veliko tekem in ena izmed teh bo Milanja trail. Čeprav je moj urnik že precej natrpan, ne morem mimo tako lepe tekme kot je ta. Razgibana trasa od golih travnatih kucljev do borovih gozdov in ozkih, gozdnih poti ter pogledov na Kvarnerski zaliv, so več kot dovolj tehtni razlogi, da te tekme ne smem zamuditi.

Barbara Jolič

Je navdušena pustolovka in tekačica. S tekom je začela v gozdu za domačo hišo, pozneje nabirala kroge, sekunde in korake na stadionu. Po rojstvu sina se je odločila sprejeti, da je zanjo tekanje po gozdnih in hribovskih stezicah tisto, kar daje življenju življenje, osvobaja in povezuje. Je diplomirana trenerka atletike, svoje znanje in izkušnje pa nabira tudi na drugih področjih (alpinizem, orientacijski tek, adventure race -pustolovska tekmovanja). V preteklem letu se je udeležila trail maratona (Pohorje) in gorskega ultramaratona (Vipava), Adventure race Slovenije, pa še kakšnega odpiljenega dogodka. Navdihe najraje poišče v naravi, v gibanju in to veselje podeli z drugimi, v obliki vodenja in zapisov.


Gašper Bregar

Sem Gašper Bregar star 26 let in sem vsakoletni reprezentant v gorskih tekih. Z gorskim tekom se ukvarjam 11.​ leto. V tem času sem dosegel mnogo odličij. Sem, večkratni državni prvak tako v mladinski kot tudi v članski konkurenci, do sedaj sem zbral 18 nastopov na Evropskih ter Svetovnih prvenstvih. Moja najboljša uvrstitev v Svetovnem pokalu je bilo 7. mesto. V letih 2011, 20​12, 20​13 sem bil skupni zmagovalec slovenskega pokala. Največja izkušnja oz. nora tekma, ki ​mi bo za vedno ​ostala v spominu, je bila​ prejšnje leto,​ ko smo odtekli štafeto v Collini (ITA) in dosegli odlično 2. mesto med 280 ekipami. Tekma se odvija v Karnijskih Alpah.​ T​ekmujejo trije tekači, ki pa se morajo spopasti:​ prvo predajo navz​gor, drugo predajo gor-dol in tretja predaja samo navzdol. ​Veselim se ponovno nastopa na tej tekmi, ki bo letos na sporedu 20. ​avgusta​. Izmed vseh teh tekem, ki me čakajo imam opraviti še z eno in to je ta Milanja trail kjer sem leta 2017 na 17 km razdalji zasedel 1. mesto. Zato z veseljem sporočam se vidimo 9.6.2018 na samem startu. Do takrat pa pridno trenirajte in srečno :)​

Goran Jagodnik

V čast nam je, da se je naši ekipi ambasadorjev Milanja traila pridružil Goran Jagodnik, domačin in nekdanji košarkarski reprezentant Slovenije.
V košarki in športu zmaguje ekipa, ki je enotna, homogena, ve kaj hoče in ima željo po zmagi. Čeprav je tek individualen šport, sem prepoznal zagnanost in pripravljenost organizatorja in ta ekipa iz Ilirske Bistrice ima mojo podporo. Namen tekaške prireditve Milanja trail je združiti šport, zdrav način življenja, dobro voljo, lepo naravo in vse, kar krasi naše kraje, a se jih tako sramežljivo bojimo pokazati drugim. Tekači, podprite prireditev, ki se gradi na zdravih temeljih, prav tako vabljeni domačini, da s svojo prisotnostjo navijate za tekače. Kot športnik vem kaj pomeni podpora, še posebej, ko so za teboj še zadnji trenutki »borbe«. Izkoristite ta dan za prijetno s koristnim in uživajte v naravi ter podprite vse udeležene.


Simon Strnad

Sem Simon Strnad, rekreativni športnik, ki pa po merilih športanja rekreativnost že krepko presega. Moja ljubezen je narava, hribi in gore.Karkoli se v mojem športu dogaja, je povezano z višino. V mladosti sem se največ posvečal kolesarstvu. V bivši državi sem bil mladinski reprezentant. Na kolesu sem prevozil čez 300.000 km, seveda največ v klanec. V moji zbirki so najvišji gorski prelazi Evrope.Zadnjih nekaj let se posvečam gorskemu teku, moji novi ljubezni…seveda pa na kolo medtem nisem pozabil.Sem aktualni veteranski svetovni prvak v gorskem teku in ravno teden dni pred Milanjo bom branil naslov na domačem terenu v Železnikih. V lanskem letu sem osvojil še dva državna naslova in pokal v gorskih tekih pri veteranih. Že štiri leta zapored pa sem tudi zmagovalec PGT-ja.Veseli me, da sem izbran za ambasadorja na prireditvi Milanja trail, saj je s tem potrjena moja prepoznavnost, kakor tudi meni sorodno mislečih ostalih tekačev…da smo športniki v pravem pomenu besede.Lani sem se udeležil traila in iz prve roke lahko povem, da ga je vredno obiskati.

Zato vabim vse ljubitelje teka in čudovite narave, da se traila kot tudi klasične 10ke udeležite. Gibanje v naravi in tek…to daje nove poglede na preživljanje prostega časa, ponuja nove izzive in omogoča sprejemati odločitve na trezen, mehak način brez nestrpnosti in slabe volje.In ravno na takšnih prireditvah kot je Bistrški tek in Milanja trail se počutim kot prerojen, poln zanosa in novega elana. Družim se s starimi znanci in prijatelji, spoznavam nove ljudi…vsi pa so pripadniki dobre volje in vsega lepega, kar tek ponuja.

In to mi pomeni več kot rezultat na tekmi.
Vse lepo želim…..  Simon

Ana Radivo

Teku in triatlonu se rekreativno posvečam zadnjih sedem let. V tem času sem se udeležila številnih tekmovanj, med katerimi je tudi polovični Ironman. Med svoje največje uspehe štejem trikratno zmago na domačem Istrskem maratonu, kjer sem v ženski konkurenci dvakrat slavila na 21km razdalji, lani pa dodala še zmago na maratonski preizkušnji. Kot vaditeljica športne rekreacije vodim tekaško vadbo v domačem športnem društvu 3šport. V preteklih letih sem sodelovala pri brezplačni jutranji vadbi Vesela sreda in se preizkusila tudi v vlogi vaditeljice jutranje telovadbe v oddaji Dobro jutro na RTV SLO. Tek v naravi mi predstavlja svojevrsten užitek, tudi zato se veselim tekaškega druženja na Milaniji, o kateri sem slišala marsikaj lepega.