DATUM
LOKACIJA
START
ČASOVNI LIMIT CILJ
KT 5.2 KM
DOLŽINA
SKUPNI VZPON
NAJNIŽJA TOČKA
NAJVIŠJA TOČKA

8. junij 2019
Črne njive nad Ilirsko Bistrico (620 m)
10:00
11:30
10:52
9.7 km (dobro utrjena makadamska cesta)
216 m
604 m
788 m

Start in cilj sta na Črnih njivah nad Ilirsko Bistrico. Reliefno razgibana trasa je speljana po dobro utrjenih makadamskih poteh med visokimi borovci in cvetočimi kraškimi travišči. Proga, ki se v prvem delu pretežno vzpenja, v drugem delu pa spušča, je speljana pod slikovitim slemenom Milanje, ki je poznano tudi kot Volovja reber.

Okrepčevalnice:
• 2.6 km (voda)
• 6 km (voda)
• cilj (voda, sadje, izotonični napitek)

Otroški in mladinski teki so speljani v okolici prizorišča na Črnih njivah. Dolžine prog so od 300 do 1000 metrov, odvisno od starostne kategorije udeležencev. Proge potekajo po ravnem terenu, največji skupni vzpon mladinske proge na dolžini 1000 m je približno 20 metrov. Start otroških in mladinskih tekov bo ob 12:00.
Udeleženci otroških in mladinskih tekov ter zabavno spretnostnega poligona za predšolske otroke tekmujejo na odgovornost staršev oziroma skrbnikov in/ali njihovih spremljevalcev (trenerjev).

Tek šteje za člane: Primorske pokalne teke in Notranjski tekaški pokal, mladinski tek pa samo za Notranjski tekaški pokal.
Kategorije za Primorske pokalne teke so razvidne na tej povezavi.

Prvi trije v posamezni članski kategoriji prejmejo medalje, najbolje uvrščeni člani in članice v absolutni razvrstitvi prejmejo pokale in spominska darila. Prvi trije v posamezni kategoriji otroških in mladinskih tekov prejmejo medalje.

12. Bistrški tek

10

prijavnina

Prijava