Ana Čufer

Sem Ana Čufer in sem kategorizirana športnica mednarodnega razreda v gorskem teku. Imam naslov državne prvakinje v obeh disciplinah (gor-dol in gor). Najbolj pa sem ponosna na moj prvi ultra gorski maraton Trail delle Orchidee, ki je potekal lani v Italiji.

Letos me čaka še veliko tekem in ena izmed teh bo Milanja trail. Čeprav je moj urnik že precej natrpan, ne morem mimo tako lepe tekme kot je ta. Razgibana trasa od golih travnatih kucljev do borovih gozdov in ozkih, gozdnih poti ter pogledov na Kvarnerski zaliv, so več kot dovolj tehtni razlogi, da te tekme ne smem zamuditi.

Barbara Jolič

Je navdušena pustolovka in tekačica. S tekom je začela v gozdu za domačo hišo, pozneje nabirala kroge, sekunde in korake na stadionu. Po rojstvu sina se je odločila sprejeti, da je zanjo tekanje po gozdnih in hribovskih stezicah tisto, kar daje življenju življenje, osvobaja in povezuje. Je diplomirana trenerka atletike, svoje znanje in izkušnje pa nabira tudi na drugih področjih (alpinizem, orientacijski tek, adventure race -pustolovska tekmovanja). V preteklem letu se je udeležila trail maratona (Pohorje) in gorskega ultramaratona (Vipava), Adventure race Slovenije, pa še kakšnega odpiljenega dogodka. Navdihe najraje poišče v naravi, v gibanju in to veselje podeli z drugimi, v obliki vodenja in zapisov.


Gašper Bregar

Sem Gašper Bregar star 26 let in sem vsakoletni reprezentant v gorskih tekih. Z gorskim tekom se ukvarjam 11.​ leto. V tem času sem dosegel mnogo odličij. Sem, večkratni državni prvak tako v mladinski kot tudi v članski konkurenci, do sedaj sem zbral 18 nastopov na Evropskih ter Svetovnih prvenstvih. Moja najboljša uvrstitev v Svetovnem pokalu je bilo 7. mesto. V letih 2011, 20​12, 20​13 sem bil skupni zmagovalec slovenskega pokala. Največja izkušnja oz. nora tekma, ki ​mi bo za vedno ​ostala v spominu, je bila​ prejšnje leto,​ ko smo odtekli štafeto v Collini (ITA) in dosegli odlično 2. mesto med 280 ekipami. Tekma se odvija v Karnijskih Alpah.​ T​ekmujejo trije tekači, ki pa se morajo spopasti:​ prvo predajo navz​gor, drugo predajo gor-dol in tretja predaja samo navzdol. ​Veselim se ponovno nastopa na tej tekmi, ki bo letos na sporedu 20. ​avgusta​. Izmed vseh teh tekem ki me čakajo imam opraviti še z eno in to je ta Milanja trail. Zame nekaj novega,​če pogledam na zemljevid nase Slovenije moram priznati, da tam​ še nisem tekel in občutil tega delčka prelepe pokrajine. Zato z veseljem sporočam se vidimo 10.6.2017 na samem startu. Do takrat pa pridno trenirajte in srečno :)​

Goran Jagodnik

V čast nam je, da se je naši ekipi ambasadorjev Milanja traila pridružil Goran Jagodnik, domačin in nekdanji košarkarski reprezentant Slovenije.
V košarki in športu zmaguje ekipa, ki je enotna, homogena, ve kaj hoče in ima željo po zmagi. Čeprav je tek individualen šport, sem prepoznal zagnanost in pripravljenost organizatorja in ta ekipa iz Ilirske Bistrice ima mojo podporo. Namen tekaške prireditve Milanja trail je združiti šport, zdrav način življenja, dobro voljo, lepo naravo in vse, kar krasi naše kraje, a se jih tako sramežljivo bojimo pokazati drugim. Tekači, podprite prireditev, ki se gradi na zdravih temeljih, prav tako vabljeni domačini, da s svojo prisotnostjo navijate za tekače. Kot športnik vem kaj pomeni podpora, še posebej, ko so za teboj še zadnji trenutki »borbe«. Izkoristite ta dan za prijetno s koristnim in uživajte v naravi ter podprite vse udeležene.